Ben je competitief aangelegd en wil je altijd winnen? Dan kun je eens proberen om met je vrienden een multiplayer game te spelen en er een wedstrijdje van maken. Natuurlijk kun je kiezen voor gerenommeerde games zoals Battlefield 2042, maar er zijn ook meer ontspannen games die je kunt spelen als je geen zin hebt om hoog in je adrenaline te zitten.

Multiplayer games die het spelen waard zijn

Natuurlijk zijn first person shooters bij uitstek geschikt als multiplayer om samen met je vrienden of familie te spelen. Maar er zijn ook andere games die een stuk simpeler in elkaar zitten, waarmee je je toch uren kunt vermaken. Handig als je gewoon lekker wilt ontspannen of als je geen zin hebt om je te focussen op de meest belangrijke momenten van een game.

Regular Human Basketball

Laten we maar eerlijk zijn, Regular Human Basketball verdient zeker niet de schoonheidsprijs als het gaat om de graphics. Dit spel speel je vooral voor de lol. Hierbij is het de bedoeling dat je een robot – die gebouwd is van een groot aantal jetpacks – aanstuurt om de basketbal door het netje te gooien. Het spel kwam in 2018 uit en is bedoeld voor vier spelers tegelijkertijd. Bij dit spel moet je de gigantische robot aansturen en de basketbal door het netje gooien. Het is eigenlijk net echt basketbal, behalve dat elk team een mech aanstuurt door verwoed rondjes te rennen om zo de robot te besturen. Het is al moeilijk genoeg om dat voor elkaar te krijgen, maar als je ook nog een teamlid moet aansturen die een ander idee heeft van wanneer je een jetpack moet activeren, wordt het helemaal lachen, gieren en brullen.

Random Runner; zo veel mogelijk geld winnen

Tegenwoordig zijn er steeds meer Nederlanders die online gokken. Daarmee zijn gokautomaten steeds populairder geworden. Een van die online gokkasten is het kansspel Random Runner. Dit is een klassieke fruitautomaat, ontwikkeld door Stakelogic. De spelregels zijn heel simpel: je kunt op deze gokkast met één of twee winlijnen tegelijkertijd spelen. Met een inzet van twintig cent kun je bijvoorbeeld al op vijf winlijnen inzetten. Als je het gevoel hebt dat je aan de winnende hand bent kun je ook 10 euro of meer inzetten. Je wint als je drie dezelfde symbolen op de gokkast weet te toveren, aan de hand van de drie horizontale winlijnen en twee schuine winlijnen.

Dit spel is niet meteen multiplayer, maar je kunt er wel een multiplayer wedstrijdje van maken. Zo kun je bijvoorbeeld met je vrienden afspreken dat de speler die de meeste winst weet te pakken, de volledige pot krijgt uitgekeerd.

Golf met vrienden

Een game vergelijkbaar met het niveau van Regular Human Basketball, is Golf With Your Friends. Het spel is relatief nieuw en komt uit 2020. Met dit spel is het de bedoeling om het balletje in de hole te krijgen. Het is eigenlijk een mini-golf spelletje waarbij je jezelf en je vrienden niet te serieus hoeft te nemen. Dit spel bestaat uit allerlei gekke banen met grote dinosaurussprongen en manieren om je vrienden te saboteren. Deze game speel je op alle soorten laptops, want echte rekenkracht heb je niet nodig.

Zo kun je bijvoorbeeld honing op de baan gooien om de ballen zo te vertragen. En je kunt diezelfde ballen zelfs allerlei gekke hoedjes opzetten. Een leuke game voor als je je verveelt of te veel gedronken hebt.

Battlefield 2042

De vorige spellen in het lijstje waren niet bepaald de meest spannende spellen en kun je ook spelen als je niet al te veel energie hebt. Maar als je samen met je vrienden wat meer actie wilt, hebben we nog een echte multiplayer game vol adrenaline voor je. Zo’n game is precies wat Battlefield 2042 is. Deze game is uitgebracht op 22 oktober 2021 en is nog steeds een relevante game om te spelen. Bij dit spel kun je tot en met 128 spelers tegelijkertijd spelen. Een multiplayer game in optima forma dus! Het spel speelt zich af in de toekomst. De wereld is flink beschadigd door natuurrampen, waardoor er een humanitaire crisis is ontstaan. De bedoeling is om de macht te grijpen en de wereld opnieuw te verdelen. Dat gaat zeker niet zonder slag of stoot. Een echt verhaal heeft deze game niet, maar het is wel een erg spannende game…