1. Computerapparatuur
  2. processor

Top 10 beste processors van 2024

Laatst bijgewerkt: 14 jul. 2023

Met trots presenteren wij jou de top 10 beste processors die je op onze webshop kan vinden. Of je nu op zoek bent naar een processor voor je gaming-pc, een multimiljonair of een gewoon thuisgebruiker; de processor die aan al je verwachtingen voldoet is hier te vinden! Wij hebben deze processor samengesteld uit de best beoordeelde slangen van onze klanten. Laat je verrassen door de functionaliteiten, prestaties en kwaliteit van deze processors. Blijf lezen om te ontdekken welke processor het beste bij je past!

Interesse in welke processors door de gameliefhebber als beste beoordeeld is en dientengevolge in onze beste top 10 is beland? Hieronder ga je het meemaken.

Inhoudsopgave

Mick
Mick

Professioneel gamer

Gamer en blogger Mick brengt je up to date over laatste nieuwe en de beste game producten. Mick is zelf al jaar en dag gamer en heeft tigtallen games gespeeld, zowel als hobbyist als professional. Als blogger van GamesBuddy.nl legt hij vast welke [zn_mp_ev] er als beste gekozen zijn door de klant en daardoor in onze top 10 geëindigd zijn.

Last Updated: 10:10AM 1/19/2024

Top 10 processors

De beste 10 processor weerspiegelt een raadgeving aan processors uitgaande van reviews en opinies die op het web te achterhalen zijn en geschreven door klanten voor klanten. Zo geven klanten in feite elkaar advies, want wie weet het anders beter dan de klant zelf? Uiteraard verschilt de ene mening van de andere en niet ieders favoriete processor is terug te vinden in de top 10, maar het heeft een goed algemeen beeld en kan perfect zijn voor diegene die nog niet goed weten welke processor ze willen kopen. De beste processors zijn als volgt verkozen:

1. AMD Ryzen 7

De AMD Ryzen 7 5700X processor is perfect voor het maken van de meest veeleisende taken, waaronder het verwerken van complexe games, het bewerken van foto's en video's en het uitvoeren van professionele applicaties. Het is een zeer krachtige processor met een enorme verwerkingstijd en veel geheugen. Verder is de processor voorzien van AMD's SenseMI technologie, die verantwoordelijk is voor de prestaties. Met de geavanceerde technologie wordt de kloksnelheid automatisch aangepast aan uw behoeften, waardoor de processor meer kracht kan leveren wanneer nodig. De AMD Ryzen 7 5700X processor biedt ook de unieke AMD Ryzen Master Utility, waarmee gebruikers de prestaties kunnen verbeteren door de prestatieparameters aan te passen. Met deze functie kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun overklokinstellingen aanpassen, zodat ze hun processor kunnen optimaliseren en meer kunnen halen uit hun systeem. Verder zijn er nog vele andere functies, waaronder onder andere controle over energieverbruik, geavanceerde overklokmogelijkheden en meer. De AMD Ryzen 7 5700X processor is bovendien een energiezuinige processor, waardoor hij een lagere stroomverbruik heeft dan andere processors. Het is een betrouwbare processor die geschikt is voor zowel professioneel als recreatief gebruik, waardoor hij een uitstekende keuze is voor de meeste gebruikers.

2. AMD Ryzen 5

De Ryzen 5 5600 processor is voorzien van AMD's SenseMI technologie. Dit betekent dat de processor uitgerust is met een reeks slimme functies die de prestaties makkelijk aan kunnen passen aan de workload. Met AMD's StoreMI technologie voegt de processor automatisch meer opslagcapaciteit toe aan uw systeem, waardoor uw apps en bestanden sneller worden geladen. De AMD Ryzen 5 5600 processor wordt geleverd met het Wraith Stealth koeler, waardoor uw systeem geluidloos blijft werken. Het koelsysteem is ontworpen om de temperatuur binnen de bedrijfstemperatuur te houden. Daarnaast heeft de processor een ingebouwde veiligheidsschakelaar, waardoor de prestaties van de processor bewaakt worden.

3. AMD Ryzen 5

Deze processor is uitgerust met 19MB cache, waarmee je applicaties en games een krachtige prestatieboost geven. De processor is voorzien van een Wraith Stealth koeler, waardoor je de processor eenvoudig en efficiënt koelt. Met deze processor geniet je van een stille, krachtige en betrouwbare prestatie, waardoor je games en applicaties vloeiend kunt draaien. Het voordeel van de AMD Ryzen 5 5500 processor is dat je hem kunt overklokken om nog betere prestaties te behalen. Een ander voordeel is dat je geen extra koeler hoeft te kopen. De processor heeft een ingebouwde Wraith Stealth koeler, waardoor je de processor eenvoudig kunt koelen. Daarnaast heeft de processor een verlengde levensduur, waardoor je extra lang plezier hebt van je processor. Samengevat is de AMD Ryzen 5 5500 processor een krachtige processor die geschikt is voor het spelen van games en het uitvoeren van applicaties. Met de ingebouwde Wraith Stealth koeler kun je de processor eenvoudig koelen en je profiteert van een stille, betrouwbare en krachtige prestatie. Daarnaast heb je de flexibiliteit om de processor over te klokken.

4. AMD Ryzen 5

Met de 11 MB cache geheugen, is de Ryzen 5 4500 processor een geweldige optie als je op zoek bent naar een krachtige processor. De processor wordt geleverd met de Wraith Stealth koeler, waardoor je de processor kunt overclocken om een betere prestatie te kunnen behalen. De AMD Ryzen 5 4500 processor biedt een verbeterde prestatie in multi-threaded toepassingen, zoals video-editing, 3D rendering, gaming en video-encoding. Met de processor kun je ook genieten van een verbeterde prestatie in games, zelfs bij hoge instellingen. Daarnaast biedt de processor ook een verbeterde prestatie in virtual reality-toepassingen. Al met al is de AMD Ryzen 5 4500 processor een uitstekende optie als je op zoek bent naar een krachtige processor die een verbeterde prestatie levert in multi-threaded toepassingen, games en virtual reality-toepassingen. De processor wordt geleverd met een Wraith Stealth koeler, waarmee je de processor kunt overclocken om een betere prestatie te krijgen.

5. Processor AMD RYZEN 5

Deze processor is speciaal ontworpen voor de meest veeleisende gebruikers die veel waarde hechten aan betrouwbare prestaties en de best mogelijke prestaties. De processor is uitgerust met een 32 MB grote cache, waarmee hij langere rekenprocessen veel sneller uitvoert dan zijn voorgangers. Daarnaast biedt het een verbeterde energie-efficiëntie, wat betekent dat deze processor minder stroom verbruikt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. De AMD Ryzen 5 5600X processor is de perfecte keuze voor gamers en creatieve professionals die op zoek zijn naar een processor die betrouwbare prestaties levert bij veeleisende taken. Met deze processor kun je genieten van een vloeiende gamingervaring, zelfs bij de meest intensieve games, en heb je ook meer dan voldoende vermogen voor het bewerken van complexe content zoals video's en 3D-modellen. Daarnaast is de processor ook ideaal voor streamers, aangezien hij in staat is om de meest veeleisende taken te verwerken zonder dat hij oververhit raakt.

6. AMD RYZEN 7

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor levert u de hoge prestaties die u nodig heeft voor gaming, met een kloksnelheid van 4.70 GHz en 8 kernen. De processor is ontworpen met de nieuwste technologie en heeft een veelzijdige set aan functionaliteiten, waaronder AI-acceleratie, geoptimaliseerde energiebesparing en vele verbeteringen voor spelprestaties. Daarbij biedt de processor een geavanceerde architectuur, waardoor het gemakkelijk is om verschillende taken tegelijk uit te voeren. De processor is ook uitgerust met een stille koeler, waardoor warmte effectief wordt afgevoerd en je geen last hebt van geluidsoverlast tijdens het gamen. De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor biedt u de beste prestaties voor gaming, waardoor u de ultieme gaming ervaring krijgt. Daarnaast is de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor ook geschikt voor professionele toepassingen. De processor is ontworpen met een hogere kloksnelheid van 4.70 GHz en 8 kernen, wat u alle kracht geeft die u nodig heeft om taken zoals video-editing, 3D-rendering en softwareontwikkeling te verrichten. De processor heeft ook vele functies voor het verbeteren van prestaties, waaronder Hyper-Threading, Smart Prefetch en Smart Cache. Deze functies zorgen ervoor dat uw taken snel worden uitgevoerd zonder dat er prestatieverlies optreedt. De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is d.

7. Intel Core i9

De Intel Core i9 11900K biedt een krachtige 5.3 GHz turboboost die je games, video's en AI-taken naar een hoger niveau tilt. De processor is voorzien van Intel Thermal Velocity Boost-technologie voor een extra prestatieboost van 0,65 GHz, waardoor je de intuïtieve prestaties kunt verhogen. De processor is ook voorzien van Intel Deep Learning Boost-technologie, waardoor je AI-berekeningssnelheid wordt verhoogd en je AI-taken optimaal wordt uitgevoerd. De processor heeft ook een iGPU die ondersteuning biedt voor 4K UHD-weergave, waardoor je beelden een hogere kwaliteit en helderheid krijgen. De processor is ook voorzien van de Intel Hyper-Threading-technologie waardoor je 8 cores gebruiken voor 16 threads.

8. Intel Core

Intel Core i9-13900K is een krachtige processor met een Intel® 13de generatie Core™ i9 processorfamilie die geschikt is voor desktop-computers. Met een processor socket van LGA 1700 en een maximaal intern geheugen van 128 GB, kunnen gebruikers genieten van een hogere prestaties en veel meer functies. Het dubbelkanaalse geheugendesign zorgt ervoor dat gebruikers meer geheugenruimte hebben om meer taken tegelijk te verwerken. Met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 en Intel® Thermal Velocity Boost Frequency kunnen gebruikers profiteren van een verbeterde prestaties met een frequentie van 5,7 GHz en 5,8 GHz. Daarnaast heeft de processor ook een ingebouwde grafische adapter met een basisfrequentie van 300 MHz die compatibel is met Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1. Met de PCI Express slots versie 4.0 en 5.0, kunnen gebruikers genieten van een snellere gegevensoverdracht en betere prestaties. Intel Core i9-13900K is een uitstekende keuze voor zowel PC/Client/Tablet als Workstation.

9. AMD Ryzen 7

De AMD Ryzen 7 5700X is een octa-core processor met 16 threads die is gebouwd voor extreme prestaties. Met een kloksnelheid van 4,7 GHz, is de processor meer dan krachtig genoeg voor het uitvoeren van zware taken zoals bijvoorbeeld 3D rendering en videobewerking. Het is ook uitgerust met de multi-threaded technologie van AMD, waardoor het in staat is om meerdere taken tegelijkertijd te verwerken. De AMD Ryzen 7 5700X heeft ook technologie zoals AMD StoreMI, waarmee gebruikers hun gegevens opslaan, zodat hun systeem sneller kan opstarten. Deze technologie maakt het mogelijk om verschillende opslagmedia te combineren en deze te gebruiken als één geïntegreerde schijf. Hierdoor kunnen gebruikers hun bestanden en programma's binnen een fractie van de tijd openen. Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat gebruikers hun systeem met een minimum aan moeite kunnen upgraden.

10. AMD Ryzen 7

Met de Ryzen 7 5800X3D processor van AMD heeft u een zeer krachtige processor in handen. De processor heeft een Turbo Core 3.0-technologie die het energieverbruik verlaagt en de prestaties verhoogt. De processor heeft een ingebouwde Radeon grafische kaart, die voorzien is van de laatste technologieën, waaronder DirectX 12. Bovendien heeft de Ryzen 7 5800X3D processor een Ryzen Master Utility, waarmee gebruikers de processor kunnen overklokken. Daarnaast biedt de AMD Ryzen 7 5800X3D processor een unieke combinatie van prestaties en flexibiliteit. Met ondersteuning voor meerdere geheugentypen, waaronder DDR4-3200, DDR4-3600, DDR4-4000 en DDR4-4400, kunnen gebruikers de prestaties van hun systeem verhogen naar professionele niveaus. De processor is ook voorzien van een True Machine Intelligence, die de prestaties van het systeem verhoogt en de reactietijd vermindert. Met deze processor kunt u het beste uit uw systeem halen.

Veelgestelde vragen over processors

De top 10 processor doet zich voor uit fundamentele inspectie naar processors die online te koop worden aangeboden op alle mogelijke sites. Klanten kunnen deze processors reviewen wat plaats neemt op grote schaal. Wij verzamelen al die reviews en calculeren op deze manier welkeprocessors als beste gereviewd worden.

Je kunt een processor bemachtigen door naar de top 10 beste processors te gaan en naar de specifieke processor te scrollen welke je in gedachte hebt. Nadien druk je op de button: “Goedkoopste winkel” waarop je doorgeleid wordt naar een andere webwinkel met de goedkoopste optie.

Per slot van rekening is de “Beste” uiteraard een mening. Elk individu geeft gelukkig een persoonlijke opinie en de een heeft de voorkeur voor die processor terwijl de ander juist net weer die andere processor ambieert. Het is daarentegen een gegeven dat globaal genomen klanten de nummer 1 in onze top 10 tot beste hebben verkozen. Is deze dan ook geschikt voor jou? Dat hang aft van wat jij precies zoekt in een processor. Wil je niet al te veel gedoe en laat ontwerp je bijvoorbeeld koud? Dan is het wellicht een idee om rekening te houden met een meer basis model zodat je ook geld bespaard. 

Ons laatste woord over processors

Het is bedenkelijk of je goed kunt beoordelen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de beste processor voor jouw behoeften. Om je daarbij te helpen hebben wij deze lijst met de beste processors samengesteld. Hiermee kun je een goed geïnformeerde keuze maken. Natuurlijk blijft het volgen van de nieuwste ontwikkelingen altijd de beste manier om de beste processor voor jouw situatie te kopen. Na het lezen van deze lijst met de top 10 beste producten denken wij dat je vol vertrouwen op zoek can gaan naar een processor die voldoet aan al jouw wensen. Zoek dus naar een processor die jouw leven makkelijker kan maken. Denk aan de prestaties, de specificaties en de prijs, en jij bent gegarandeerd van een goede aankoop. Veel succes!

Waar je op moet letten als je een processor wilt kopen?

Wij adviseren er goed aan te doen om je bekend te maken met het lezen van reviews alvorens een processor eigen te maken. Op het moment dat er louter afwijzende reviews geschreven worden is een aankoop evident af te raden.

Evenwel, kun je reviews ordenen op rang van nieuw naar oud. Recentere reviews hebben dikwijls meer recht van spreken dan oude reviews door het simpele feit dat processors ook doorontwikkelen.

Ten slotte, wat je in ogenschouw kan nemen zijn de productspecificaties. Waar ben jij naar op zoek in een processor? Wil jij een mooi ontwerp en extra mogelijkheden in je processor en betaal je graag een hogere prijs daarvoor? Of ben jij tevreden met basis, en gewoon functioneel die doet wat het moet doen? De opties zijn beiden aanwezig in onze top 10 dus bestudeer deze goed voordat je begint aan de bestelling. 

Disclaimer: Wij vangen een kleine commissie wanneer je via onze site de button   “Goedkoopste winkel” indrukt onderaan het tekstje van een processor in de beste top 10 en naar een  webshop wordt omgeleid om daar de processor te bestellen. Webshops of merken betalen ons ter verduidelijking niet om processors te stimuleren op onze site. De beste top 10 staan louter in de top doordat klanten deze processors dusdanig hebben gereviewd.

Gepubliceerd op: 18 nov. 2022

Advies van de beroepsgamer

Via de knop “Meer over games” kom je meer te weten over wat de echte must-haves zijn op het gebieden van gamen. Dit advies komt tot stand door ervaren gamers die precies weten wat je nodig hebt. Voor hen zijn deze producten namelijk ook onmisbaar voor de ultieme game ervaring,