1. Computerapparatuur
  2. nas

Top 10 beste nas van 2024

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2024

Een snelle en efficiƫnte oplossing voor het opslaan van je bestanden, het delen en back-uppen van je gegevens: dat is wat een nas apparaat je biedt. Maar met zo veel verschillende opties te kiezen uit, kan het moeilijk worden om te bepalen welke nas het beste bij jouw behoeften past. We begrijpen het probleem, en daarom presenteren we deze top 10 lijst van de beste nas apparaten, om je de keuze te vereenvoudigen.

Ben je benieuwd welke nas door gamers het hoogst is gewaardeerd en daardoor een plek in onze top 10 heeft verdiend? Je ontdekt het hieronder. We hebben de nieuwste en populairste games uitvoerig geƫvalueerd op aspecten als gameplay, grafische kwaliteit, verhaallijn en interactie met gebruikers. Onze top 10 is met zorg samengesteld om een breed scala aan games te bieden die verschillende soorten spelers aantrekken, van doorgewinterde strategen tot gelegenheidsspelers. Elk spel in deze lijst is uitgebreid gerecenseerd door zowel experts als de spelgemeenschap, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogstaande en meeslepende game-ervaring.

Inhoudsopgave

Mick
Mick

Professioneel gamer

Gamer en blogger Mick brengt je up to date over laatste nieuwe en de beste game producten. Mick is zelf al jaar en dag gamer en heeft tigtallen games gespeeld, zowel als hobbyist als professional. Als blogger van GamesBuddy.nl legt hij vast welke [zn_mp_ev] er als beste gekozen zijn door de klant en daardoor in onze top 10 geƫindigd zijn.

Last Updated: 10:10AM 5/6/2024

Top 10 nas

De beste 10 nas weerspiegelt een raadgeving aan nas uitgaande van reviews en opinies die op het web te achterhalen zijn en geschreven door klanten voor klanten. Zo geven klanten in feite elkaar advies, want wie weet het anders beter dan de klant zelf? Uiteraard verschilt de ene mening van de andere en niet ieders favoriete nas is terug te vinden in de top 10, maar het heeft een goed algemeen beeld en kan perfect zijn voor diegene die nog niet goed weten welke nas ze willen kopen. De beste nas zijn als volgt verkozen:

1. Amber X Slimme Persoonlijke Hybride

Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS kunt u al uw gegevens lokaal opslaan en toegang krijgen tot deze bestanden overal ter wereld. Met deze slimme persoonlijke cloudoplossing heeft u de volledige controle over uw gegevens en kunt u zelf bepalen wie toegang heeft tot uw bestanden. Dit apparaat is uitgerust met een 512 GB SSD en een 6-kern ARM-processor, waardoor u snelle toegang heeft tot al uw gegevens. Met de gebruiksvriendelijke Amber-app heeft u overal toegang tot uw geĆ¼ploade bestanden. Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS kunt u al uw gegevens lokaal opslaan en overal ter wereld toegang krijgen tot deze bestanden. U hoeft niet meer afhankelijk te zijn van opslagnetwerken van derden en kunt uw gegevens veilig en beveiligd opslaan. Dankzij de 512 GB SSD en 6-kern ARM-processor heeft u toegang tot al uw bestanden met zeer hoge snelheid. Met de Amber-app heeft u gemakkelijk toegang tot uw bestanden, waar u ook bent. U kunt zelf bepalen wie toegang heeft tot uw gegevens en hoeft zich geen zorgen meer te maken over de veiligheid van uw bestanden. Kortom, met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS heeft u toegang tot uw gegevens, waar u ook bent, met de veiligheid en controle die u zoekt.

2. Synology NAS

De Synology DS120j NAS is ontworpen met een intuĆÆtieve gebruikersinterface, waarmee gebruikers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot hun bestanden, media en meer. Het is ook voorzien van een pre-geĆÆnstalleerde Mediacenter waarmee gebruikers hun films, muziek en foto's kunnen beheren. Met de ondersteuning voor de Synology Hybrid RAID (SHR) technologie, kunnen gebruikers gemakkelijk RAID-configuraties instellen. Bovendien heeft de DS120j een reeks beveiligingsfuncties, waaronder het naar wens wijzigen van poorten en het instellen van toegangsrechten. Dit stelt gebruikers in staat om hun data optimaal te beschermen. DS120j biedt ook een breed scala aan apps, zoals Synology Office, Synology Chat en Synology Drive, waarmee gebruikers hun bestanden gemakkelijk kunnen beheren en delen. Gebruikers kunnen ook de Synology Surveillance Station gebruiken voor het bewaken van hun huis of kantoor. Met de Synology Mobile Apps kunnen gebruikers hun bestanden ook beheren en delen vanaf hun mobiele apparaten.

3. Synology

Synology DiskStation DS220+ is een robuuste en compacte NAS-apparaat dat is ontworpen voor thuisgebruikers. Het is uitgerust met een IntelĀ® CeleronĀ® J4025 dual-core-processor met 2 GB DDR4-geheugen (maximaal 6 GB). Dit krachtige apparaat biedt een hoge bestandsversnellingssnelheid zodat u gemakkelijk een centrale opslagruimte voor al uw bestanden kunt creĆ«ren. Het DS220+-model ondersteunt twee SATA-schijven met een capaciteit tot 16 TB, zowel HDD's als SSD's, en een verzameling apps voor multimedia, back-up, cloud-opslag en meer. Verder biedt het een uitgebreide set beveiligingsfuncties zoals netwerk- en accountbeheer, firewall en antivirussoftware, en is het uitgerust met twee USB 3.0-poorten, een Gigabit Ethernet-poort en een luidsprekeraansluiting. Met de DS220+ kunt u een betrouwbare en eenvoudige thuisopslagoplossing voor al uw bestanden creĆ«ren.

4. Western Digital My Cloud

Met de Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB heb je de ultieme flexibiliteit voor het opslaan en beheren van al je bestanden. Dankzij de draadloze verbinding kun je bestanden uploaden, delen en beheren vanaf je computer, tablet of mobiele apparaat. Met deze externe harde schijf heb je de mogelijkheid om bestanden op te slaan en te delen met anderen. De Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB biedt ook een veilige oplossing voor het back-uppen van bestanden. Met deze externe opslag kun je bestanden back-uppen en opslaan op verschillende locaties, zodat je gegevens altijd beschikbaar zijn voor toekomstig gebruik. Deze externe harde schijf heeft ook een ingebouwde spaarstand, waarmee je bestanden veilig kunt opslaan voor later gebruik. Het is ook mogelijk om al je bestanden naar verschillende locaties te synchroniseren, zodat je altijd toegang hebt tot de nieuwste bestanden.

5. Western Digital My Cloud

De My Cloud EX2 Ultra biedt je een eenvoudige, centraliserende opslagoplossing waarmee je al je bestanden kunt beheren, delen en back-uppen vanaf Ć©Ć©n locatie. Het is een netwerkopslagapparaat met twee schijven dat je kunt instellen voor back-ups, streaming en het delen van bestanden. Het is gebouwd met een 1,3 GHz Marvell ARMADA 385 dual-core processor met 1 GB RAM. Het heeft ook een USB 3.0-poort waarmee je externe opslagapparaten kunt aansluiten voor ook back-ups en het delen van bestanden. De My Cloud EX2 Ultra heeft ook een aantal handige functies, waaronder RAID-ondersteuning met RAID 0, 1, JBOD en spanning. Je kunt er eenvoudig een gedeeld netwerk mee opzetten waarmee je bestanden tussen verschillende gebruikers kunt delen. Je kunt ook een FTP-server instellen en externe toegang tot je bestanden krijgen via het WD My Cloud-apparaat. Het heeft ook een geĆÆntegreerde media streaming-server, waardoor je je content kunt streamen naar je favoriete media-apparaten waar je ook bent. Als extra functie heeft de My Cloud EX2 Ultra ook een DLNA-certificaat dat je media eenvoudig beschikbaar maakt voor DLNA-compatibele apparaten.

6. Synology NAS

Het is een zeer krachtig apparaat, met een Intel Celeron J4125 CPU en 4 GB RAM. Het heeft ook twee supersnelle M.2 NVMe SSD-slots, waarmee je de prestaties kunt verbeteren door de cachesnelheid te verhogen. De server is ook voorzien van twee USB 3.0-poorten voor het aansluiten van externe opslagapparaten. De server heeft ook twee Gigabit Ethernet-poorten, waarmee je een hogere doorvoersnelheid kunt bereiken. De Synology DS920+ heeft ook een gebruiksvriendelijke interface, waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot al je bestanden. Je kunt ook een aantal handige apps installeren, zoals video-streaming-apps, e-mail-apps en cloud-opslag. Met de app Surveillance Station kun je ook je huis beveiligen met de meegeleverde IP-camera's. Met de SynologyDS920+ heb je ook de mogelijkheid om een back-up te maken van al je bestanden, zodat je geen bestanden kwijtraakt.

7. Synology Barebone 0 TB

De DS218play bevat een 1.4 GHz dual-core processor met een 1 GB DDR3L RAM geheugen dat kan worden uitgebreid tot maximaal 3 GB. Samen met de hardware-versleuteling, de twee LAN poorten en de USB 3.0 poorten, biedt het een veelzijdige oplossing voor het delen van bestanden en het hosten van websites. Daarnaast heeft de DS218play een ingebouwde mediaspeler die uiterst geschikt is voor het streamen van video's, muziek en foto's. Het is ook compatibel met diverse mobiele apps voor makkelijk toegang. De Synology DS218play is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen in betrouwbaarheid en prestaties. De NAS is uitgerust met meerdere beveiligingslagen, waaronder een firewall, een anti-virus en beveiligingsmogelijkheden voor toegang op afstand. Daarnaast biedt de Synology Hybrid RAID (SHR) technologie automatische schaalbaarheid en betrouwbaarheid door middel van data-redundantie. De DS218play bevat ook een Synology High Availability (SHA) cluster dat data geleverd en beheerd op een hoog niveau.

8. Synology NAS

Het opslaangeheugen van de DS118 is uitbreidbaar tot 6TB, waardoor uw bestanden, foto's, video's, muziek en back-ups veilig opgeslagen en gedeeld kunnen worden. De Synology DS118 is ook uitgerust met een assortiment aan applicaties voor opslag, back-up, beveiliging en multimedia, waaronder de bekroonde Synology DiskStation Manager (DSM). Met de ingebouwde beveiligingsfuncties kunt u uw data op elk moment beschermen tegen ongeoorloofde toegang. De Synology DS118 biedt een uitgebreide gebruikerservaring die gebruiksgemak en betrouwbaarheid combineert. Het heeft ook een USB 3.0-interface en een beveiligingsknop op de achterkant, waarmee u uw bestanden snel en gemakkelijk kunt delen. De Synology DS118 heeft ook een uitgebreide set beheerfuncties, waaronder een eenvoudig te gebruiken webinterface voor het maken van back-ups, het beheren van bestanden en het maken van een beveiligingsplan. Bovendien biedt de Synology DS118 ondersteuning voor externe opslag, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor thuisgebruikers en zakelijke gebruikers.

9. Synology DS720

Het apparaat is uitgerust met twee interne drives met een totale opslagcapaciteit van maximaal 16TB, waardoor je al je informatie en bestanden op Ć©Ć©n plek kunt opslaan. Bovendien is het voorzien van een Intel Celeron dual-core processor en 4GB RAM, wat betekent dat het apparaat een hoge prestatie en betrouwbaarheid biedt. Daarnaast ondersteunt het een breed scala aan bestandsformaten, waaronder JPG, MP4, AVI en MKV. Daarnaast biedt de Synology DS720+ tal van beveiligingsopties, waaronder dual-factor authenticatie, versleuteling van gegevens en geavanceerde toegangsrechten. Met de bekroonde app van Synology kun je op afstand toegang krijgen tot je bestanden en afbeeldingen, en je kunt foto's bijhouden, je muziek delen en je video's streamen. Ook kun je via de app verbinding maken met andere apparaten, zoals tablets, smartphones en computers.

10. Synology

De Synology DS220j is geschikt voor zowel 2.5" als 3.5" harde schijven. Het is voorzien van een 1,4 GHz Marvell Armada 3700 88F3720 dual-core processor en 512 MB DDR4 geheugen, waardoor het een geweldige prestatie levert bij het uitvoeren van taken zoals het synchroniseren van bestanden, streamen van multimedia en het delen van bestanden. Het is tevens uitgerust met twee USB 3.0- en een Gigabit Ethernet-poort voor eenvoudige verbinding met externe apparaten. Met Synology DS220j kunnen gebruikers hun bestanden op afstand beheren via de mobiele app Synology Drive, waarmee ze overal toegang hebben tot hun bestanden. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om bestanden te delen met andere gebruikers en groepen, waardoor het gemakkelijk wordt om bestanden samen te werken. Voor extra veiligheid kunnen beheerders een tweefactorauthenticatie instellen om toegang tot hun bestanden te beveiligen. De Synology DS220j NAS is ook geschikt voor het uitvoeren van verschillende bedrijfstaken, waaronder het hosten van websites, het installeren van applicaties uit de Package Center en het onderhouden van een privĆ©cloud. Daarnaast biedt het ook een uitgebreide set beveiligingsfuncties, waaronder een geĆÆntegreerd antivirus, gecodeerde bestandsopslag en malwarebescherming om de gegevens van gebruikers te beschermen.

Veelgestelde vragen over nas

De top 10 nas doet zich voor uit fundamentele inspectie naar nas die online te koop worden aangeboden op alle mogelijke sites. Klanten kunnen deze nas reviewen wat plaats neemt op grote schaal. Wij verzamelen al die reviews en calculeren op deze manier welkenas als beste gereviewd worden.

Je kunt een nas bemachtigen door naar de top 10 beste nas te gaan en naar de specifieke nas te scrollen welke je in gedachte hebt. Nadien druk je op de button: ā€œGoedkoopste winkelā€ waarop je doorgeleid wordt naar een andere webwinkel met de goedkoopste optie.

Per slot van rekening is de ā€œBesteā€ uiteraard een mening. Elk individu geeft gelukkig een persoonlijke opinie en de een heeft de voorkeur voor die nas terwijl de ander juist net weer die andere nas ambieert. Het is daarentegen een gegeven dat globaal genomen klanten de nummer 1 in onze top 10 tot beste hebben verkozen. Is deze dan ook geschikt voor jou? Dat hang aft van wat jij precies zoekt in een nas. Wil je niet al te veel gedoe en laat ontwerp je bijvoorbeeld koud? Dan is het wellicht een idee om rekening te houden met een meer basis model zodat je ook geld bespaard.Ā 

Ons laatste woord over nas

Na lezing van deze top 10 producten hebben we bevestigd dat er veel keuzes te maken zijn als het gaat om het kiezen van een NAS. Al de terting staande NAS apparaten hebben een hoge prestatie, waardoor ze een goede optie zijn voor vele doeleinden. Wil je een systeem dat je thuis kunt gebruiken of ga je internationaal? Er is een NAS met de juiste prestaties voor iedereen. Het blijft belangrijk om je budget en wensen in de gaten te houden bij het zoeken naar het perfecte apparaat. Je wil er zeker van zijn dat je een NAS krijgt die precies goed is voor jouw situatie, ook al heb je niet het meeste geld voor het apparaat. Door te zoeken en prijzen te vergelijken, kun je een NAS vinden met alle vereisten die je nodig hebt voor een betaalbare prijs. We wensen je veel succes bij het vinden van de juiste NAS.

Waar je op moet letten als je een nas wilt kopen?

Wij adviseren er goed aan te doen om je bekend te maken met het lezen van reviews alvorens een nas eigen te maken. Op het moment dat er louter afwijzende reviews geschreven worden is een aankoop evident af te raden. Evenwel, kun je reviews ordenen op rang van nieuw naar oud. Recentere reviews hebben dikwijls meer recht van spreken dan oude reviews door het simpele feit dat nas ook doorontwikkelen. Ten slotte, wat je in ogenschouw kan nemen zijn de productspecificaties. Waar ben jij naar op zoek in een nas? Wil jij een mooi ontwerp en extra mogelijkheden in je nas en betaal je graag een hogere prijs daarvoor? Of ben jij tevreden met basis, en gewoon functioneel die doet wat het moet doen? De opties zijn beiden aanwezig in onze top 10 dus bestudeer deze goed voordat je begint aan de bestelling.

Daarnaast is het essentieel om aandacht te besteden aan garantievoorwaarden en klantenservice. Goede ondersteuning kan doorslaggevend zijn, vooral als je investeert in technisch geavanceerdere nas. Vergeet niet te kijken naar het retourbeleid en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen. Een goed geĆÆnformeerde aankoop bespaart op lange termijn zowel tijd als geld.

Disclaimer:Ā Wij vangen een kleine commissie wanneer je via onze site de buttonĀ  Ā ā€œGoedkoopste winkelā€ indrukt onderaan het tekstje van een nas in de beste top 10 en naar eenĀ  webshop wordt omgeleid om daar de nas te bestellen. Webshops of merken betalen ons ter verduidelijking niet om nas te stimuleren op onze site. De beste top 10 staan louter in de top doordat klanten deze nas dusdanig hebben gereviewd.

Gepubliceerd op: 18 nov. 2022

Advies van de beroepsgamer

Via de knop ā€œMeer over gamesā€ kom je meer te weten over wat de echte must-haves zijn op het gebieden van gamen. Dit advies komt tot stand door ervaren gamers die precies weten wat je nodig hebt. Voor hen zijn deze producten namelijk ook onmisbaar voor de ultieme game ervaring,