1. Elektronica
  2. externe harde schijf

Top 10 beste externe harde schijfs van 2024

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2024

Er zijn vele verschillende externe harde schijven op de markt; van hoge kwaliteit, duur en krachtig, tot betaalbaar, klein en veelzijdig. Afhankelijk van je behoeften, kan het moeilijk zijn om een geschikte te kiezen. Om gemakkelijk de perfecte externe harde schijf te vinden, hebben we deze top 10 lijst samengesteld. Wij bieden verschillende oplossingen voor alle soorten gebruikers, waaronder professionele designers, gamers en gewone consumenten. Deze externe harde schijven bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden, met uitzonderlijke prestaties, een geweldige waarde en een betrouwbare back-up. Dus als je op zoek bent naar een externe harde schijf, moet je verder lezen om te zien welke het beste bij je past.

Ben je benieuwd welke externe harde schijfs door gamers het hoogst is gewaardeerd en daardoor een plek in onze top 10 heeft verdiend? Je ontdekt het hieronder. We hebben de nieuwste en populairste games uitvoerig geëvalueerd op aspecten als gameplay, grafische kwaliteit, verhaallijn en interactie met gebruikers. Onze top 10 is met zorg samengesteld om een breed scala aan games te bieden die verschillende soorten spelers aantrekken, van doorgewinterde strategen tot gelegenheidsspelers. Elk spel in deze lijst is uitgebreid gerecenseerd door zowel experts als de spelgemeenschap, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogstaande en meeslepende game-ervaring.

Inhoudsopgave

Mick
Mick

Professioneel gamer

Gamer en blogger Mick brengt je up to date over laatste nieuwe en de beste game producten. Mick is zelf al jaar en dag gamer en heeft tigtallen games gespeeld, zowel als hobbyist als professional. Als blogger van GamesBuddy.nl legt hij vast welke [zn_mp_ev] er als beste gekozen zijn door de klant en daardoor in onze top 10 geëindigd zijn.

Last Updated: 10:10AM 5/6/2024

Top 10 externe harde schijfs

De beste 10 externe harde schijf weerspiegelt een raadgeving aan externe harde schijfs uitgaande van reviews en opinies die op het web te achterhalen zijn en geschreven door klanten voor klanten. Zo geven klanten in feite elkaar advies, want wie weet het anders beter dan de klant zelf? Uiteraard verschilt de ene mening van de andere en niet ieders favoriete externe harde schijf is terug te vinden in de top 10, maar het heeft een goed algemeen beeld en kan perfect zijn voor diegene die nog niet goed weten welke externe harde schijf ze willen kopen. De beste externe harde schijfs zijn als volgt verkozen:

1. Seagate Expansion

Met de hoge datatransferraten van USB 3.0 bent u verzekerd van snelle overdracht van grote bestanden. U kunt uw bestanden, foto's en video's eenvoudig bijwerken, back-uppen of overdragen tussen uw pc en uw externe schijf. Met de Seagate Expansion krijgt u ook een Seagate Dashboard-software die u helpt bij het beheer van uw externe schijf. U kunt automatische back-ups maken, zodat uw bestanden altijd veilig zijn. Met de Seagate Mobile Backup-app kunt u ook back-ups maken vanaf uw mobiele apparaat. De software is compatibel met Windows en Mac. De Seagate Expansion is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een betaalbare, compacte externe harde schijf. Het is sterk en duurzaam, dus u kunt het overal mee naartoe nemen. Bovendien is het energiezuinig, dus u kunt langer genieten van dezelfde batterijduur. Kortom, de Seagate Expansion is een betrouwbare, veelzijdige oplossing voor uw opslagbehoeften.

2. Western Digital Elements

Met de Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 2TB kun je je digitale bezittingen met een gerust hart opslaan en bewaren. WD Elements harde schijven zijn speciaal ontworpen om je bestanden te beschermen tegen stroomuitval en andere onverwachte gebeurtenissen. Hierdoor heb je altijd toegang tot jouw bestanden. De Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 2TB is voorzien van een USB 3.0 aansluiting waardoor je bestanden supersnel overgezet kunnen worden. De harde schijf is geschikt voor Windows en MacOS en je kunt de schijf gemakkelijk aansluiten op je computer. Met deze externe harde schijf heb je altijd een veilige plek om al je bestanden op te slaan en te bewaren.

3. Seagate Game Drive

De harde schijf is lichtgewicht en slank waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Je kunt hem dus meenemen waar je ook bent. Met de USB 3.0-aansluiting kun je snel en gemakkelijk games of andere grote bestanden overzetten. Daarnaast is de schijf ook geschikt voor het back-uppen van je games. Kortom, je kunt jouw games opslaan, overzetten en back-uppen met de Seagate Game Drive voor PS4. De Seagate Game Drive voor PS4 is een zeer betrouwbare manier om al je games te bewaren en biedt je de kans om meer van je favoriete games te genieten. Je kunt de drive aansluiten op je PS4 of direct op je pc om de games te spelen. De schijf heeft een koperen voorkant die een premium uitstraling geeft. Daarnaast is hij voorzien van een LED-lampje dat knippert wanneer de drive wordt aangesloten. Met deze 2 TB externe harde schijf kun je meer opslagruimte krijgen voor je PlayStation 4.

4. Product niet leverbaar

NO DESCRIPTION

5. Toshiba Canvio Basics

De harde schijf heeft 1 TB aan opslagcapaciteit, waardoor je gemakkelijk veel bestanden kunt opslaan. De Toshiba Canvio Basics is zeer eenvoudig in gebruik en heeft een modern design. Het is een plug-and-play systeem, waardoor je de harde schijf direct kunt gebruiken zonder dat je software hoeft te installeren. De Toshiba Canvio Basics is een betrouwbare harde schijf met een lange levensduur. Daarnaast heeft het een automatische back-up functie, waardoor je al je belangrijke bestanden automatisch op de harde schijf worden gezet. Ook worden al je bestanden gecodeerd en beveiligd, waardoor je gegevens veilig zijn opgeslagen. Met de Toshiba Canvio Basics kun je gemakkelijk al je bestanden overzetten, opslaan en beveiligd houden. De harde schijf beschikt over USB 3.0 en USB 2.0 aansluitingen en heeft een opslagcapaciteit van 1 TB. Het heeft een modern design en een plug-and-play systeem, waardoor je het direct kunt gebruiken. Bovendien heeft het een automatische back-up functie en is het beveiligd tegen gegevensverlies. Kortom, de Toshiba Canvio Basics is de ideale harde schijf om al je bestanden op te slaan.

6. Seagate Game Drive

De Seagate Game Drive is eenvoudig te installeren. Hij is plug-and-play waardoor je direct kunt genieten van een betere game-ervaring. Je kunt je favoriete games bij je dragen, of op het thuisnetwerk spelen. Met de Seagate Game Drive kun je aanzienlijk meer kwaliteitsgames opslaan voor een langere speeltijd. Deze externe harde schijf is ontworpen met een intelligente stroombeheerfunctie, waardoor je altijd kunt genieten van een onderbrekingvrije ervaring. De harde schijf is ook veerkrachtig genoeg om tegen een stootje te kunnen, dus je kunt gerust je games overal mee naartoe nemen. Het is ook een goede optie voor Xbox-eigenaren die hun games willen verplaatsen of kopiëren naar een andere console.

7. Seagate Expansion

De installatie is eenvoudig en snel, waardoor u binnen enkele minuten kunt genieten van extra opslagcapaciteit. Met een capaciteit tot 4TB hebt u meer dan genoeg ruimte voor al uw bestanden. De Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf is compatibel met zowel PC's als Macs. U kunt eenvoudig bestanden verplaatsen tussen PC's en Macs, zodat u altijd over de meest recente bestanden beschikt. De harde schijf is voorzien van een USB 3.0-aansluiting, waardoor u over een snelle overdrachtssnelheid beschikt. De harde schijf is ook voorzien van een eenvoudige plug-and-play-interface, waardoor u de schijf direct in uw systeem kunt installeren. Met de Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf kunt u al uw foto's, video's, documenten en andere bestanden veilig en betrouwbaar opslaan. De harde schijf is voorzien van een vermogensbescherming, waardoor uw bestanden worden beschermd tegen storingen en schokken. Dankzij de compacte vormgeving kan de schijf worden meegenomen, waardoor u overal eenvoudig bestanden kunt opslaan en delen.

8. Product niet leverbaar

NO DESCRIPTION

9. SSD Philips

Deze externe SSD is een ideale oplossing voor professionele gebruikers die behoefte hebben aan een hoogwaardige en betrouwbare opslagoplossing. De 500GB opslagcapaciteit biedt voldoende ruimte voor al uw bestanden. Daarnaast levert deze draagbare SSD een maximale leessnelheid van 500 MB/s, waardoor uw bestanden snel en eenvoudig worden verplaatst. De elegante aluminium behuizing maakt deze externe SSD sterk en robuust, waardoor hij perfect is voor gebruik onderweg. Daarnaast heeft het een zeer compacte vorm en is het geschikt voor gebruik met de meeste laptopmodellen. De SSD is ook voorzien van een plug-and-play aansluiting, waardoor het eenvoudig te installeren is. Bovendien is deze externe SSD voorzien van een geĂŻntegreerde USB-C-kabel, zodat u direct kunt beginnen met het verplaatsen van bestanden. Met deze Philips draagbare SSD kunt u uw bestanden overal en altijd veilig en snel opslaan.

10. Philips Portable

Deze draagbare SSD is ideaal voor het opslaan van bestanden zoals foto's, video's, documenten en meer. Het biedt een capaciteit van 250 GB en levert een hoge leessnelheid van maximaal 540 MB/s en een schrijfsnelheid van maximaal 520 MB/s. Met zijn ultradunne vormfactor past het gemakkelijk in de zak en is het eenvoudig mee te nemen. Daarnaast is deze SSD ook water- en stofbestendig, waardoor het bestanden op een veilige manier kan opslaan. Hij is ook voorzien van een veiligheidsfunctie, waardoor de data veilig wordt opgeslagen. Bovendien is deze SSD ook bestand tegen extreme temperaturen. Met deze SSD heb je een robuuste, betrouwbare en betrouwbare opslagoplossing die je overal mee naartoe kunt nemen.

Veelgestelde vragen over externe harde schijfs

De top 10 externe harde schijf doet zich voor uit fundamentele inspectie naar externe harde schijfs die online te koop worden aangeboden op alle mogelijke sites. Klanten kunnen deze externe harde schijfs reviewen wat plaats neemt op grote schaal. Wij verzamelen al die reviews en calculeren op deze manier welkeexterne harde schijfs als beste gereviewd worden.

Je kunt een externe harde schijf bemachtigen door naar de top 10 beste externe harde schijfs te gaan en naar de specifieke externe harde schijf te scrollen welke je in gedachte hebt. Nadien druk je op de button: “Goedkoopste winkel” waarop je doorgeleid wordt naar een andere webwinkel met de goedkoopste optie.

Per slot van rekening is de “Beste” uiteraard een mening. Elk individu geeft gelukkig een persoonlijke opinie en de een heeft de voorkeur voor die externe harde schijf terwijl de ander juist net weer die andere externe harde schijf ambieert. Het is daarentegen een gegeven dat globaal genomen klanten de nummer 1 in onze top 10 tot beste hebben verkozen. Is deze dan ook geschikt voor jou? Dat hang aft van wat jij precies zoekt in een externe harde schijf. Wil je niet al te veel gedoe en laat ontwerp je bijvoorbeeld koud? Dan is het wellicht een idee om rekening te houden met een meer basis model zodat je ook geld bespaard. 

Ons laatste woord over externe harde schijfs

Wat bieden ze niet, een sprookje? Onze top 10 externe harde schijven zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie waarbij de beste producten geselecteerd zijn waaruit je kan kiezen. Daarom ben je nu goed uitgerust om een externe harde schijf die perfect bij je past te vinden, tegen de best mogelijke prijs. Kortom, de keuze is aan jou. Ga je voor een kleiner, meer draagbaar model, of liever voor een groter, meer krachtig model? Met onze top 10 producten ben je in ieder geval verzekerd van een goede kwaliteit en je weet precies wat je kunt verwachten. Nu ben je aan zet, neem de tijd en vergelijk de producten totdat je echt de perfecte externe harde schijf hebt gevonden.

Waar je op moet letten als je een externe harde schijf wilt kopen?

Wij adviseren er goed aan te doen om je bekend te maken met het lezen van reviews alvorens een externe harde schijf eigen te maken. Op het moment dat er louter afwijzende reviews geschreven worden is een aankoop evident af te raden. Evenwel, kun je reviews ordenen op rang van nieuw naar oud. Recentere reviews hebben dikwijls meer recht van spreken dan oude reviews door het simpele feit dat externe harde schijfs ook doorontwikkelen. Ten slotte, wat je in ogenschouw kan nemen zijn de productspecificaties. Waar ben jij naar op zoek in een externe harde schijf? Wil jij een mooi ontwerp en extra mogelijkheden in je externe harde schijf en betaal je graag een hogere prijs daarvoor? Of ben jij tevreden met basis, en gewoon functioneel die doet wat het moet doen? De opties zijn beiden aanwezig in onze top 10 dus bestudeer deze goed voordat je begint aan de bestelling.

Daarnaast is het essentieel om aandacht te besteden aan garantievoorwaarden en klantenservice. Goede ondersteuning kan doorslaggevend zijn, vooral als je investeert in technisch geavanceerdere externe harde schijf. Vergeet niet te kijken naar het retourbeleid en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen. Een goed geĂŻnformeerde aankoop bespaart op lange termijn zowel tijd als geld.

Disclaimer: Wij vangen een kleine commissie wanneer je via onze site de button   “Goedkoopste winkel” indrukt onderaan het tekstje van een externe harde schijf in de beste top 10 en naar een  webshop wordt omgeleid om daar de externe harde schijf te bestellen. Webshops of merken betalen ons ter verduidelijking niet om externe harde schijfs te stimuleren op onze site. De beste top 10 staan louter in de top doordat klanten deze externe harde schijfs dusdanig hebben gereviewd.

Gepubliceerd op: 18 nov. 2022

Advies van de beroepsgamer

Via de knop “Meer over games” kom je meer te weten over wat de echte must-haves zijn op het gebieden van gamen. Dit advies komt tot stand door ervaren gamers die precies weten wat je nodig hebt. Voor hen zijn deze producten namelijk ook onmisbaar voor de ultieme game ervaring,