1. Elektronica
  2. router

Top 10 beste routers van 2024

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2024

De ultieme router zoektocht is voorbij. Wijpresenteerdein deze top 10 lijst, een selectie van routers die aan al je verwachtingen zullen voldoen. Of je nu kiest voor een goedkope optie, of een met geavanceerde functies, je bent zeker datje iets zult vinden dat gebruiksvriendelijk en betaalbaar is.

Ben je benieuwd welke routers door gamers het hoogst is gewaardeerd en daardoor een plek in onze top 10 heeft verdiend? Je ontdekt het hieronder. We hebben de nieuwste en populairste games uitvoerig geƫvalueerd op aspecten als gameplay, grafische kwaliteit, verhaallijn en interactie met gebruikers. Onze top 10 is met zorg samengesteld om een breed scala aan games te bieden die verschillende soorten spelers aantrekken, van doorgewinterde strategen tot gelegenheidsspelers. Elk spel in deze lijst is uitgebreid gerecenseerd door zowel experts als de spelgemeenschap, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogstaande en meeslepende game-ervaring.

Inhoudsopgave

Mick
Mick

Professioneel gamer

Gamer en blogger Mick brengt je up to date over laatste nieuwe en de beste game producten. Mick is zelf al jaar en dag gamer en heeft tigtallen games gespeeld, zowel als hobbyist als professional. Als blogger van GamesBuddy.nl legt hij vast welke [zn_mp_ev] er als beste gekozen zijn door de klant en daardoor in onze top 10 geƫindigd zijn.

Last Updated: 10:10AM 5/6/2024

Top 10 routers

De beste 10 router weerspiegelt een raadgeving aan routers uitgaande van reviews en opinies die op het web te achterhalen zijn en geschreven door klanten voor klanten. Zo geven klanten in feite elkaar advies, want wie weet het anders beter dan de klant zelf? Uiteraard verschilt de ene mening van de andere en niet ieders favoriete router is terug te vinden in de top 10, maar het heeft een goed algemeen beeld en kan perfect zijn voor diegene die nog niet goed weten welke router ze willen kopen. De beste routers zijn als volgt verkozen:

1. Netgear Orbi

De Orbi-router is voorzien van een Quad-core processor waarmee je over een krachtig en stabiel netwerk beschikt. Bovendien heeft de router een Tri-band AC2200 Wi-Fi router met een draadloze snelheid van 2,2 Gbps. De router is daarnaast uitgerust met MU-MIMO technologie waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd een verbinding kunnen maken met het netwerk, zonder dat er verlies van snelheid of stabiliteit optreedt. De satellieten die bij de Orbi RBK20 Micro Mesh Wifi Duo pack worden geleverd, zijn voorzien van een Quad-core processor en een Tri-Band AC2200 Wi-Fi router, waardoor je over een netwerk van 2,2 Gbps draadloze snelheid beschikt. De satellieten zijn ook uitgerust met een versterkt signaal, waardoor het draadloze signaal over een groot gebied verspreid kan worden. De satellieten zijn gemakkelijk te installeren en kunnen via een app geconfigureerd worden. Bovendien is de Orbi RBK20 Micro Mesh Wifi Duo pack ook beveiligd met WPA2-PSK encryptie. Hiermee ben je verzekerd van een sterk beveiligd netwerk, waarmee je veilig online kunt surfen.

2. Netgear Orbi Pro

Deze 2-pack Orbi Pro SXK80 is een top-of-the-line Mesh-systeem. Het bevat twee Orbi Pro routereenheden en twee satellieten om maximale dekking te bieden. Het wifi-netwerk kan aan maximaal 65 verschillende apparaten verbonden worden tegelijkertijd. Deze Mesh-oplossing zal uw huis en kantoor voorzien van een continue, betrouwbare verbinding met een optimale bandbreedte. U kunt zelfs een gastnetwerk maken met verschillende beveiligingsinstellingen voor uw familie en bezoekers. Daarnaast biedt de Orbi Pro SXK80 een ongeƫvenaarde prestatie en beheerbaarheid. Het biedt ook ondersteuning voor IPv6, dual-band Wi-Fi, en geavanceerde beveiligingsfuncties zoals WPA3, Zero-Touch-configuratie en WPA2. Als u meer gegevensverkeer vanuit verschillende apparaten heeft, biedt deze Orbi Pro SXK80 u de mogelijkheid om de bandbreedte te verdelen, zodat al uw apparaten de best mogelijke prestaties krijgen. U kunt ook eenvoudig beheren via de Orbi-app, waarmee u uw netwerk kunt beheren, beveiligingsinstellingen kunt wijzigen en problemen kunt oplossen.

3. TP-Link Archer

Met een snelheid van 1200 Mbps heb je meer dan genoeg vermogen om van je favoriete online entertainment te genieten. Of je nu streamt, downloads of online gamet, deze router zorgt voor een stabiele verbinding. Met een verbindingsbereik van wel 30 meter kun je overal in huis genieten van een stabiele en betrouwbare wifi-verbinding. Deze router beschikt ook over Gigabit vermogen, hiermee kun je gemakkelijk je computers, smartphones, tablets, smart TVā€™s en andere draadloze apparaten aansluiten.

4. TP-Link Archer 1500 Mbps

Met de TP-Link Archer AX10 krijgt u een betrouwbare verbinding met een hogere bandbreedte die u nodig heeft voor al uw dagelijkse taken. De router is eenvoudig te installeren en te beheren dankzij de intuĆÆtieve webinterface en de Tether-app. Deze app stelt u in staat om vanaf uw smartphone overal toegang te krijgen tot uw netwerk, zodat u zelfs wanneer u niet thuis bent, uw netwerk kunt beheren. De Archer AX10 is ook uitgerust met de nieuwste beveiligingstechnologie, waarmee uw netwerk wordt beschermd tegen kwaadaardige aanvallen en malware. Het bevat de WPA3-encryptie, waarmee uw netwerk beveiligd wordt tegen brute force-aanvallen. Ook wordt er een ingebouwde ouderlijk toezicht functie geleverd, waarmee ouders bepaalde websites kunnen blokkeren die niet geschikt zijn voor kinderen.

5. TP-Link Archer

De router is voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties die je thuisnetwerk beschermen tegen virussen, malware, phishing-aanvallen en andere bedreigingen. Bovendien beschermen ook de ouderlijk toezichtfuncties je netwerk tegen ongewenste inhoud en websites. De router biedt ook een WPS-knop voor een eenvoudige en veilige verbinding met enkele klikken. De TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 biedt een uitstekende prestatie met een hogere snelheid en een grotere capaciteit. De router biedt dual-band Wi-Fi-verbindingen tot een maximale snelheid van 3000 Mbps. Het 5GHz-kanaal levert een supersnelle verbinding voor data-intensieve activiteiten zoals online gaming en HD-streaming. Het 2.4GHz-kanaal biedt een krachtige verbinding voor gebruikers die betrouwbare bandbreedte willen. De router biedt ook een eenvoudige set-up met een intuĆÆtieve interface. De router kan worden geconfigureerd met een mobiele app of in een webbrowser. U kunt de router ook gebruiken met Alexa om uw netwerk te besturen. De router is voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties voor het beschermen van uw thuisnetwerk tegen virussen, malware, phishing-aanvallen en andere bedreigingen.

6. ASUS TUF-AX3000

De ASUS-AX3000 TUF Gaming Router is uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, waarmee ondersteuning wordt geboden voor een verbinding met een snelheid tot wel 3000 Mbps. Met deze router kun je de meest veeleisende toepassingen, waaronder 4K-streaming, gaming en het uploaden van grote bestanden, zonder onderbreking of vertragingen aan. Het heeft ook een robuuste antenne-ontwerp dat een langere bereik en betere doorvoer biedt dan traditionele Wi-Fi 5-routers, wat betekent dat je overal in het huis een betrouwbare verbinding krijgt. De ASUS-AX3000 TUF Gaming Router is ook uitgerust met de ASUS AiMesh-technologie, waarmee je meerdere ASUS-routers kunt verbinden om je Wi-Fi-dekking te vergroten. Deze technologie stelt je in staat om een netwerk te creĆ«ren met een sterkere verbinding en betere prestaties, zodat je op elke plek een betrouwbare verbinding hebt. Daarnaast heeft het ook een intuĆÆtief beheerscherm, waarmee je de instellingen kunt aanpassen en controleren op elk apparaat met een internetverbinding.

7. ZyXEL

De ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 is een krachtige en betrouwbare router die je draadloos internet thuis mogelijk maakt. De router biedt een snelheid van maximaal 300 Mbps, waarmee je gemakkelijk kunt streamen, downloaden en surfen. De router is uitgerust met twee omni 5dBi antennes voor een optimaal bereik. Daarnaast beschikt de router over een energiebesparende modus, waarmee je energiekosten kunt verlagen. Ook kan de router eenvoudig online worden geĆ¼pdatet naar de meest recente versie. Bovendien garandeert de ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 een beveiligde verbinding dankzij de 64/128 bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK encryptie. De ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige en energiezuinige router. Deze router is uitgerust met de modernste technologieĆ«n, waaronder 802.11n en IPv6, waardoor je kunt genieten van een snelle en betrouwbare verbinding. Tevens heeft de router een uitgebreid bereik, waarmee je overal in huis kunt genieten van een krachtige verbinding. Bovendien beschikt deze router over een eenvoudige WiFi beveiliging, zodat je zorgeloos veilig online kunt gaan. Kortom, de ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige, energiezuinige en betrouwbare router voor thuis.

8. ASUS Gaming Router

Met AiMesh-technologie bouw je een sterk wifi-netwerk op, waarmee je wifi-dekking uitbreidt over meerdere locaties. Het is eenvoudig om extra AiMesh-routers toe te voegen aan je netwerk, waardoor je een enorme dekking krijgt. Bovendien is de RT-AX86U uitgerust met AiProtection Pro, een beveiligingssysteem dat je netwerk 24/7 beschermt tegen malware en andere online bedreigingen. De router is ook voorzien van een USB 3.1 Gen 1 poort, waarmee je verschillende externe apparaten kunt aansluiten. Via de ASUS Router App krijg je toegang tot alle functies van de RT-AX86U, waardoor het instellen en beheren van je netwerk eenvoudiger dan ooit wordt. De ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX is de perfecte router voor gamers en gezinnen die een sterk en betrouwbaar wifi-netwerk willen. Met een gecombineerde wifi snelheid van 5667 Mbps en MU-MIMO technology kan je gemakkelijk streamen, gamen en internetten met meerdere apparaten tegelijk. De AiMesh-technologie zorgt ervoor dat je een sterk wifi-netwerk opbouwt met een enorme dekking. Bovendien beschermt het beveiligingssysteem AiProtection Pro je netwerk 24/7 tegen malware en andere online bedreigingen. De USB 3.1 Gen 1 poort maakt het eenvoudig om externe apparaten aan te sluiten en met de ASUS Router App heb je toegang tot alle functies van de RT-AX86U. Kortom, de ASUS RT-AX86U is de perfecte wifi-router voor gamers en veeleisende gezinnen.

9. AVM FRITZ!Box 7590

De AVM FRITZ!Box 7590 AX biedt een hoge snelheid, betrouwbaarheid en veelzijdige communicatie-optie. Met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie bereikt u internetsnelheden tot 300 Mbit/s en maakt u gebruik van meerdere parallelle toepassingen. Verder heeft de FRITZ!Box een Gigabit-LAN, USB 3.0 en een DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen. De AVM FRITZ!Box 7590 AX is de perfecte router voor het moderne thuisnetwerk. De router combineert hoge snelheid, betrouwbaarheid en veelzijdige communicatie-mogelijkheden. De FRITZ!Box 7590 AX is geschikt voor alle gangbare internetverbindingen en maakt gebruik van de nieuwste Wi-Fi 6-technologie met snelheden tot 300 Mbit/s. Met Gigabit-LAN, USB 3.0 en een DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen, biedt de FRITZ!Box 7590 AX de perfecte oplossing voor alle thuisnetwerken. Bovendien heeft de router een energiezuinig ontwerp, waardoor uw energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd.

10. TP-Link Archer

De Archer C1200 brengt je een snelle verbinding voor een breed scala aan toepassingen, waaronder HD streaming, online gaming en webbrowsing. De Archer C1200 is een Dual Band 802.11ac router die een maximumsnelheid van 1200 Mbps kan leveren, waarvan 300 Mbps op 2.4GHz en 867 Mbps op 5GHz. De Archer C1200 heeft een vermogen van 600MHz en vier externe antennes, waardoor het een sterk signaal kan leveren met een groot bereik. Dankzij de Beamforming technologie wordt het signaal gericht naar verbonden apparaten, waardoor de kwaliteit van de verbinding verbeterd wordt. Daarnaast heeft de router een USB 2.0 poort waarmee je extra opslagruimte kunt creƫren, waardoor je bestanden en media kunt delen met al je verbonden apparaten.

Veelgestelde vragen over routers

De top 10 router doet zich voor uit fundamentele inspectie naar routers die online te koop worden aangeboden op alle mogelijke sites. Klanten kunnen deze routers reviewen wat plaats neemt op grote schaal. Wij verzamelen al die reviews en calculeren op deze manier welkerouters als beste gereviewd worden.

Je kunt een router bemachtigen door naar de top 10 beste routers te gaan en naar de specifieke router te scrollen welke je in gedachte hebt. Nadien druk je op de button: ā€œGoedkoopste winkelā€ waarop je doorgeleid wordt naar een andere webwinkel met de goedkoopste optie.

Per slot van rekening is de ā€œBesteā€ uiteraard een mening. Elk individu geeft gelukkig een persoonlijke opinie en de een heeft de voorkeur voor die router terwijl de ander juist net weer die andere router ambieert. Het is daarentegen een gegeven dat globaal genomen klanten de nummer 1 in onze top 10 tot beste hebben verkozen. Is deze dan ook geschikt voor jou? Dat hang aft van wat jij precies zoekt in een router. Wil je niet al te veel gedoe en laat ontwerp je bijvoorbeeld koud? Dan is het wellicht een idee om rekening te houden met een meer basis model zodat je ook geld bespaard.Ā 

Ons laatste woord over routers

De router is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een goede en betrouwbare internetverbinding. Met onze top 10-producten hebben we je geholpen om de juiste te vinden. Een goede router die de perfecte combinatie aanbiedt tussen prijs en prestaties is de sleutel tot een optimale netwerkverbinding. Afhankelijk van je situatie, is het allemaal een kwestie van kiezen wat het beste bij je past. De verschillen tussen elk product kunnen je veel tijd en moeite besparen op het moment van je aankoop. Zorg ervoor dat je de kenmerken van elk product goed bekijkt, zodat je de beste router kunt kiezen die bij je situatie past. Met onze top 10-keuzes hebben we je een goed overzicht gegeven van wat er op de markt beschikbaar is. Alvorens je een definitieve keuze maakt, is het belangrijk om goed na te denken over wat je netwerk vereist. Kies vervolgens de router die de meeste overeenkomsten heeft met je eisen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de perfecte router aanschaft.

Waar je op moet letten als je een router wilt kopen?

Wij adviseren er goed aan te doen om je bekend te maken met het lezen van reviews alvorens een router eigen te maken. Op het moment dat er louter afwijzende reviews geschreven worden is een aankoop evident af te raden. Evenwel, kun je reviews ordenen op rang van nieuw naar oud. Recentere reviews hebben dikwijls meer recht van spreken dan oude reviews door het simpele feit dat routers ook doorontwikkelen. Ten slotte, wat je in ogenschouw kan nemen zijn de productspecificaties. Waar ben jij naar op zoek in een router? Wil jij een mooi ontwerp en extra mogelijkheden in je router en betaal je graag een hogere prijs daarvoor? Of ben jij tevreden met basis, en gewoon functioneel die doet wat het moet doen? De opties zijn beiden aanwezig in onze top 10 dus bestudeer deze goed voordat je begint aan de bestelling.

Daarnaast is het essentieel om aandacht te besteden aan garantievoorwaarden en klantenservice. Goede ondersteuning kan doorslaggevend zijn, vooral als je investeert in technisch geavanceerdere router. Vergeet niet te kijken naar het retourbeleid en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen. Een goed geĆÆnformeerde aankoop bespaart op lange termijn zowel tijd als geld.

Disclaimer:Ā Wij vangen een kleine commissie wanneer je via onze site de buttonĀ  Ā ā€œGoedkoopste winkelā€ indrukt onderaan het tekstje van een router in de beste top 10 en naar eenĀ  webshop wordt omgeleid om daar de router te bestellen. Webshops of merken betalen ons ter verduidelijking niet om routers te stimuleren op onze site. De beste top 10 staan louter in de top doordat klanten deze routers dusdanig hebben gereviewd.

Gepubliceerd op: 18 nov. 2022

Advies van de beroepsgamer

Via de knop ā€œMeer over gamesā€ kom je meer te weten over wat de echte must-haves zijn op het gebieden van gamen. Dit advies komt tot stand door ervaren gamers die precies weten wat je nodig hebt. Voor hen zijn deze producten namelijk ook onmisbaar voor de ultieme game ervaring,