1. Elektronica
  2. gaming router

Top 10 beste gaming routers van 2024

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2024

Van het zoeken naar de juiste router naar het jouw online gaming optimaliseren door de beste tools - een goede router is essentieel voor iedereen die online games speelt. Hier bij hebben we een top 10 lijst samengesteld met de beste gaming routers op de markt. Zo ben je in staat om een bewuste keuze te maken met betrekking tot de router die het beste bij jouw behoeften past.

Ben je benieuwd welke gaming routers door gamers het hoogst is gewaardeerd en daardoor een plek in onze top 10 heeft verdiend? Je ontdekt het hieronder. We hebben de nieuwste en populairste games uitvoerig geëvalueerd op aspecten als gameplay, grafische kwaliteit, verhaallijn en interactie met gebruikers. Onze top 10 is met zorg samengesteld om een breed scala aan games te bieden die verschillende soorten spelers aantrekken, van doorgewinterde strategen tot gelegenheidsspelers. Elk spel in deze lijst is uitgebreid gerecenseerd door zowel experts als de spelgemeenschap, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogstaande en meeslepende game-ervaring.

Inhoudsopgave

Mick
Mick

Professioneel gamer

Gamer en blogger Mick brengt je up to date over laatste nieuwe en de beste game producten. Mick is zelf al jaar en dag gamer en heeft tigtallen games gespeeld, zowel als hobbyist als professional. Als blogger van GamesBuddy.nl legt hij vast welke [zn_mp_ev] er als beste gekozen zijn door de klant en daardoor in onze top 10 geëindigd zijn.

Last Updated: 10:10AM 5/6/2024

Top 10 gaming routers

De beste 10 gaming router weerspiegelt een raadgeving aan gaming routers uitgaande van reviews en opinies die op het web te achterhalen zijn en geschreven door klanten voor klanten. Zo geven klanten in feite elkaar advies, want wie weet het anders beter dan de klant zelf? Uiteraard verschilt de ene mening van de andere en niet ieders favoriete gaming router is terug te vinden in de top 10, maar het heeft een goed algemeen beeld en kan perfect zijn voor diegene die nog niet goed weten welke gaming router ze willen kopen. De beste gaming routers zijn als volgt verkozen:

1. ASUS Draadloze Router

De ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router biedt een betrouwbare verbinding met een snelheid tot 3000 Mbps. Het heeft een dubbele geĂŻntegreerde sudo-antenne voor een sterk signaal en een brede dekking, waardoor je overal in huis optimale prestaties krijgt. Het biedt ook de beschikking tot een geavanceerde dual-band technologie voor betere prestaties en vermindering van de interferentie. Het is uitgerust met MU-MIMO-technologie die gelijktijdige verbindingen met meerdere apparaten mogelijk maakt, zodat je nooit meer last hebt van lag of trage verbindingen. Bovendien biedt de TUF-AX3000 de beschikking tot verschillende netwerkbeheerfuncties, waaronder gastnetwerken, ouderlijk toezicht, portforwarding en meer. Met deze router kun je zorgeloos gamen, streamen en surfen.

2. ASUS Gaming Router

De ASUS RT-AX86S gaming router biedt een betere online gamingervaring en een ongelooflijke WiFi 6-snelheid. Met deze router krijg je een uitstekende en stabiele verbinding, waardoor je de meest veeleisende games kunt spelen zonder vertraging. Het heeft een innovatief ontwerp met een zwarte behuizing en een ingebouwde antenne die het bereik en stabiliteit verbetert. De router biedt ondersteuning voor Mesh WiFi, waardoor je al je apparaten kunt verbinden met het netwerk. De Mobile Game Mode helpt bij het verbeteren van de gaming-ervaring door automatisch de spelverkeer prioriteit te geven. Daarnaast biedt de router ook een 2.5G-poort, waarmee je een 2.5G-netwerkverbinding kunt maken, en een Gaming-poort die een extra laag latency biedt. De Adaptive QoS-technologie van ASUS helpt bij het verbeteren van de systeemprestaties door het verkeer te prioriteiten, zodat je zonder problemen kunt browsen, streamen en gamen. Daarnaast biedt de router ook een levenslange gratis internetbeveiliging, waardoor je je apparaten beveiligd kunt houden tegen virussen en malware. De Port Forwarding-functie maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot het internet vanaf een externe locatie en ook de PS5 is compatibel.

3. ASUS Rapture

Met AiMesh wordt het nog beter. De GT-AX11000 heeft de AiMesh technologie, waarmee je verschillende routers verbindt om een groot, stabiel netwerk te maken. Zo kan je de routers plaatsen waar je wil en krijg je een betere dekking. Je kan ook de connectiviteit en draadloze prestaties verbeteren met behulp van de ASUS AiProtection Pro. De router heeft ook een USB 3.0-poort, waarmee je extra opslag kunt toevoegen. Met deze poort kan je ook een printer aansluiten, zodat je vanaf elk apparaat in het netwerk kan printen. Kortom, ASUS GT-AX11000 is een krachtige gaming router die alle features heeft die gamers nodig hebben om een optimaal netwerk te installeren.

4. ASUS ROG

Met de 6GHz-band krijg je stabiele WiFi-verbindingen met een grotere bandbreedte dan ooit tevoren. De ROG GT-AXE11000 is PS5-compatibel en biedt een 2.5G WAN/LAN-poort voor een uitzonderlijke connectiviteit en een vloeiende gaming-ervaring. Met WAN-aggregatie kun je twee internetverbindingen tegelijkertijd gebruiken om meer bandbreedte te krijgen. De ASUS ROG GT-AXE11000 beschikt ook over veiligheidsfuncties, zoals AiProtection, een gratis beveiligingsoplossing die wordt geleverd door Trend Micro. Deze oplossing beschermt je netwerk tegen malware, phishing-aanvallen en andere bedreigingen. AiMesh stelt je ook in staat om met meerdere ASUS-routers te verbinden en zo een mesh-netwerk te creëren dat een nog betere dekking biedt. Met deze router heb je alles wat je nodig hebt voor de ultieme gaming-ervaring.

5. ASUS Gaming Router AC

De router beschikt ook over een ingebouwde dual-core processor, waardoor hij zelfs de meest complexe netwerk processen aankan. Het unieke Adaptive QoS zorgt ervoor dat je de prioriteit van bepaalde online toepassingen en services aan kunt passen. Zo heb je altijd de beste prestaties voor je gaming sessies, waardoor je geen enkele actie mist. De router is verder voorzien van een AiProtection Pro, waarmee je netwerk en verbonden apparaten tegen cyberaanvallen beschermt.

6. ASUS AiMesh Wifi 6 AX

De router is ook uitgerust met AiMesh, waarmee je een mesh-netwerk kunt maken met andere AiMesh-compatibele routers voor optimale wifi-dekking in je huis. De router kan ook worden gebruikt met je bestaande router als je de AiMesh-functionaliteit wilt gebruiken. De RT-AX86U is uitgerust met een dual-core processor met een snelheid van 1.8 GHz, waardoor je geniet van een soepele online gaming ervaring. Het is ook compatibel met veel populaire gaming platforms zoals PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. De RT-AX86U biedt ook veel andere functies, zoals AiProtection Pro voor geavanceerde beveiliging tegen cyberbedreigingen, een Kinderslot voor veilig internetgebruik, Parental Control en een Gastnetwerk voor meer privacy. Met de Asus Router App heb je eenvoudige toegang tot je netwerkinstellingen, waaronder de Wifi-toegangspunten, de kanaalinstellingen, het gastnetwerk, de beveiligingsinstellingen en meer. De RT-AX86U is de perfecte router voor gamers en veeleisende gezinnen die op zoek zijn naar een hoge kwaliteit, betrouwbare wifi-verbinding. De Asus RT-AX86U Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX is een stevige, betrouwbare router die je netwerkdekking naar het volgende niveau tilt. Het biedt de laatste 802.11ax-technologie voor een verbeterde wifi-ervaring en een dual-core processor van 1.8 GHz voor een soepele online gaming ervaring. De router is ook uitgerust met een range of security features, waaronder AiProtection Pro, Kinderslot, Parental Control en een Gastnetwerk. Met de Asus Router App heb je eenvoudige toegang tot je netwerkinstellingen. De RT-AX86U is een krachtige en betrouwb.

7. TP-Link Archer

Met de Archer AX6000 heb je een compleet netwerkpakket in handen, met onder andere 8 externe antennes, een MU-MIMO-verbinding, een 1,8 GHz dual-core processor, OFDMA, 256-QAM-ondersteuning en een Smart Connect-functie. Deze combinatie van functies zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de AX6000's hoge snelheid. Met de Archer AX6000 kun je ook gebruikmaken van NETGEAR Armor, waarmee je je netwerk veilig kunt maken en beheren. Met de Archer AX6000 ben je verzekerd van een krachtig en stabiel netwerk. Met de AI-gestuurde QoS-software kun je de prioriteiten instellen voor bepaalde apparaten of netwerkactiviteiten, zodat je zelf kunt bepalen welk verkeer het belangrijkste is en de prestaties kunt verbeteren. Ook heeft de Archer AX6000 een ingebouwde gameboost-functie, waarmee je je gamenetwerk kunt optimaliseren voor een betere online gamingervaring. Met deze router kom je nooit meer in de knoop met een trage verbinding.

8. ASUS AiMesh Wifi 6 AX

De router is ook voorzien van de ingebouwde AiMesh-technologie, waarmee je meerdere ASUS-routers verbindt en een volledig mesh-netwerk bouwt. Je kunt eenvoudig je router synchroniseren en bedienen met de ASUS Router-app. Met deze app kun je controleren wie er verbonden is met jouw netwerk, bekijken hoeveel data je verbruikt hebt en je netwerk beheren op afstand. De RT-AX82U is ook geschikt voor vrijwel elk apparaat, waaronder smartphones, tablets en meer. Geniet van een stabiele verbinding met elk apparaat dat is verbonden met het netwerk.

9. TP-Link Archer

De Archer AX90 beschikt over een 1,8GHz 64-bits dual-core processor en een 512MB RAM-geheugen, waardoor je gaming-ervaring er nog beter uit komt te zien. De router biedt ook een groot aantal verbeteringen die je gaming-ervaring verrijken, zoals het creëren van een gebruikersprofiel waarmee je je vaardigheden kunt verbeteren, een geavanceerd systeem voor de beveiliging van je netwerk en de optie om de prioriteit van je verbindingen te verhogen. De Archer AX90 maakt ook gebruik van de krachtige technologie van MU-MIMO en OFDMA die je netwerkverkeer optimaliseert. Dit verbetert de snelheid en betrouwbaarheid van je verbindingen, zodat je met meerdere apparaten tegelijkertijd kunt gamen of streamen zonder dat je last hebt van buffering of vertragingen. Het gebruik van deze technologie betekent ook dat je minder energie verbruikt, wat betekent dat je langer van je router kunt genieten.

10. TP-Link Archer

De Archer AX11000 is uitgerust met de nieuwste wifi 6-technologie die een bandbreedte van 11000 Mbps biedt. Deze router biedt 8 geavanceerde antennes die een zeer krachtig wifi-signaal leveren binnen een afstand van 300 meter. Bovendien heeft de Archer AX11000 een Multi-Gig-poort voor 2Gbps-verbindingen via LAN. Ook is de Archer AX11000 uitgerust met een krachtige quad-core processor met een geheugen van 1 GB. Hierdoor kan deze router zware taken zoals streaming en gaming aan. De router is verder voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties om uw netwerk te beschermen tegen dreigingen van buitenaf. Deze functies omvatten WPA3-encryptie, AI-Defender-beveiliging, Firewall en VPN-connectiviteit. Kortom, de TP-Link Archer AX11000 is een ideale keuze voor gamers en gezinnen die een snelle en krachtige router nodig hebben. Deze router biedt een geweldige combinatie van kracht, snelheid en betrouwbaarheid, zodat iedereen in huis van de best mogelijke internetervaring kan genieten.

Veelgestelde vragen over gaming routers

De top 10 gaming router doet zich voor uit fundamentele inspectie naar gaming routers die online te koop worden aangeboden op alle mogelijke sites. Klanten kunnen deze gaming routers reviewen wat plaats neemt op grote schaal. Wij verzamelen al die reviews en calculeren op deze manier welkegaming routers als beste gereviewd worden.

Je kunt een gaming router bemachtigen door naar de top 10 beste gaming routers te gaan en naar de specifieke gaming router te scrollen welke je in gedachte hebt. Nadien druk je op de button: “Goedkoopste winkel” waarop je doorgeleid wordt naar een andere webwinkel met de goedkoopste optie.

Per slot van rekening is de “Beste” uiteraard een mening. Elk individu geeft gelukkig een persoonlijke opinie en de een heeft de voorkeur voor die gaming router terwijl de ander juist net weer die andere gaming router ambieert. Het is daarentegen een gegeven dat globaal genomen klanten de nummer 1 in onze top 10 tot beste hebben verkozen. Is deze dan ook geschikt voor jou? Dat hang aft van wat jij precies zoekt in een gaming router. Wil je niet al te veel gedoe en laat ontwerp je bijvoorbeeld koud? Dan is het wellicht een idee om rekening te houden met een meer basis model zodat je ook geld bespaard. 

Ons laatste woord over gaming routers

Met deze top 10 producten aan de hand, kun je gemakkelijk kiezen welk product het beste bij je past. De producten die we hebben besproken, zijn allemaal goede keuzes. Ze zijn snel, betrouwbaar en bieden allemaal een geweldige verbinding voor je gaming behoeften. Als je nog niet wist welk produkt je wilde kopen, heb je nu in ieder geval een paar opties om te overwegen. Kortom, de top 10 producten die we hebben besproken, bieden een uitstekende waarde en kwaliteit voor hun prijs. Wil je de beste gaming router voor jouw behoeften, vergeet dan niet om onze lijst met aanbevelingen te bekijken. Ook als je extra informatie nodig hebt, kun je altijd terecht bij ons. Wij zijn hier om je te helpen de perfecte router te vinden.

Waar je op moet letten als je een gaming router wilt kopen?

Wij adviseren er goed aan te doen om je bekend te maken met het lezen van reviews alvorens een gaming router eigen te maken. Op het moment dat er louter afwijzende reviews geschreven worden is een aankoop evident af te raden. Evenwel, kun je reviews ordenen op rang van nieuw naar oud. Recentere reviews hebben dikwijls meer recht van spreken dan oude reviews door het simpele feit dat gaming routers ook doorontwikkelen. Ten slotte, wat je in ogenschouw kan nemen zijn de productspecificaties. Waar ben jij naar op zoek in een gaming router? Wil jij een mooi ontwerp en extra mogelijkheden in je gaming router en betaal je graag een hogere prijs daarvoor? Of ben jij tevreden met basis, en gewoon functioneel die doet wat het moet doen? De opties zijn beiden aanwezig in onze top 10 dus bestudeer deze goed voordat je begint aan de bestelling.

Daarnaast is het essentieel om aandacht te besteden aan garantievoorwaarden en klantenservice. Goede ondersteuning kan doorslaggevend zijn, vooral als je investeert in technisch geavanceerdere gaming router. Vergeet niet te kijken naar het retourbeleid en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen. Een goed geĂŻnformeerde aankoop bespaart op lange termijn zowel tijd als geld.

Disclaimer: Wij vangen een kleine commissie wanneer je via onze site de button   “Goedkoopste winkel” indrukt onderaan het tekstje van een gaming router in de beste top 10 en naar een  webshop wordt omgeleid om daar de gaming router te bestellen. Webshops of merken betalen ons ter verduidelijking niet om gaming routers te stimuleren op onze site. De beste top 10 staan louter in de top doordat klanten deze gaming routers dusdanig hebben gereviewd.

Gepubliceerd op: 18 nov. 2022

Advies van de beroepsgamer

Via de knop “Meer over games” kom je meer te weten over wat de echte must-haves zijn op het gebieden van gamen. Dit advies komt tot stand door ervaren gamers die precies weten wat je nodig hebt. Voor hen zijn deze producten namelijk ook onmisbaar voor de ultieme game ervaring,